GOED DOEL 2024

De opbrengst van de Reestland Rally wordt zoals elk jaar geschonken aan een goed doel. Dit keer is gekozen voor een goed doel waar wij als Rotary Staphorst-Reestland ook zelf bij betrokken zijn. Het goede doel van 2024 is namelijk als volgt:

Een vakantiegevoel voor gezinshuiskinderen van de 12 gezinshuizen in onze regio (Aangesloten bij de regio Drenthe van Stichting Ambiq). Dit is gezinshuisvesting voor pleegkinderen met hechtingsproblemen en andere trauma’s. 

Met het opgehaalde bedrag van de Reestland Rally organiseren wij een (lang) weekend weg voor deze kinderen die vaak geen vakantie ervaring hebben of ooit hebben gehad.

 

Daar willen we graag iets voor regelen met als doel dat we deze kinderen in de leeftijdscategorie van 6 t/m 18 jaar in ieder geval een (lang) weekend dit vakantiegevoel kunnen bieden. Zodat zij na de vakantie ook een leuke ervaring kunnen delen met klasgenoten en vriendjes en/of vriendinnetjes.

Wij proberen genoeg geld op te halen om dit te kunnen realiseren. Voor de kinderen zal er ook begeleiding nodig zijn. Er zijn namelijk kinderen waarvoor het nodig is dat er een bekend persoon meegaat omdat de hechtingsproblematiek het niet toelaat ze met een willekeurige begeleiding een weekend op pad te sturen. 

Rotary Staphorst Reestland regelt rechtstreeks met een aantal gezinshuisouders het boeken en organiseren van dit weekend.